Daar zit je dan, in je ochtendjas met de vieze vaat zichtbaar in je linker ooghoek. Niet bepaald gezellig en al helemaal niet goed voor je werk-vibe.

Zorg voor een schone en ergonomische werkplek en wij verbeteren dan graag de gezelligheid met een vrolijk fris boeketje!

In2Ergo fleurt je thuiswerkplek graag op met een mooi bloemetje!

Hoe dan? Bestel voor 30 november met een levering van voor 15 december 2020 voor € 500,00 netto aan ergonomische producten voor je thuiswerkplek en laat ons weten waar het bloemetje naar toe mag.

Wie is waar verantwoordelijk voor?

Wij hebben het een en ander voor je op een rijtje gezet.

10 tips voor thuiswerken

1. KLEED JE AAN

Maak jezelf klaar voor de dag alsof je naar je werk gaat! De verleiding is namelijk groot om gewoon in je pyama te blijven zitten. Althans, bij mij dan… Je krijgt dan een luie houding en voor je het weet beland je met je laptop in je bed. Als je jezelf aankleed heb je een wakkere en open houding, waardoor je lekker productief de dag kan starten.

2. ONTBIJT

Als je thuis werkt heb je al snel de neiging om gelijk aan de slag te gaan en je laptop open te klappen. Trap niet in deze valkuil, maar trakteer jezelf altijd eerst op een goed en voedzaam ontbijt. Zonder brandstof, gaat je motor niet harder draaien. En als je wilt presteren gedurende de dag kun je beter een voedzaam ontbijtje voor jezelf maken.

3. KIES JE SPOT BEWUST

Creëer een plek in je huis waar je fijn kunt werken. Misschien is dat een bureau of, bij gebrek aan een bureau, de keukentafel met een comfortabele stoel aangevuld met enkele ergonomische accessoires. Zorg ervoor dat je geen last van je rug krijgt. Zorg daarnaast voor zo min mogelijk prikkels in je omgeving of op je bureau of tafel. Ruim anders even op. Maak er écht jouw plek van.

4. ERGONOMISCHE WERKPLEK

Vaak is het lastig om je thuis werkplek ergonomisch in te richten. Had je al een werk of studeerkamer dan heb je geluk. Maar heb je deze niet, dan ben je toch al snel genoodzaakt aan de keukentafel te gaan zitten. Het tafelblad is dan te hoog, of juist te laag en je zit hierdoor niet ergonomisch. Met een paar handige accessoires van In2ergo veranderd je de keukentafel al snel tot een ergonomisch acceptabele werkplek.

5. GEBRUIK EEN HEADSET MET MICROFOON

Als je moet vergaderen of er om je heen gepraat wordt is het handig om een bluetooth headset of een noice canceling headset te gebruiken met microfoon. Op die manier wordt je zo min mogelijk gestoord en kan je lekker geconcentreerd werken. Ook wanneer er veel geluid om je heen is kun je dan goed vergaderen en heb je er nagenoeg geen last van.

6. WERK BEKABELD i.p.v. WIFI

Zit je lekker draadloos aan het werk, valt je wifi weg tijdens die belangrijke meeting. Weg gesprek… Dat werkt niet handig. Daarom is één van mijn beste tips om het thuiswerken tijdens het corona virus zoveel mogelijk bekabeld te doen. Dit bespaart je een hoop kopzorgen en zorgt voor een stabielere verbinding.

7. NEEM PAUZES

Op het werk neem je regelmatig pauze. Nu je thuis misschien productiever aan het werkt bent vergeet je dat heel snel. Maar je kunt geen 8 uur achter elkaar concentreren. neem deze koffiepauzes gewoon eens of zet die wasmachine alvast even aan. Deze pauzes zorgen ervoor dat je tijdens je werk juist scherp blijft!
En nu je toch thuis bent kun je wat uitgebreider lunchen. Je hebt ineens een keuken tot je beschikking. Maak bijvoorbeeld eens een gezonde salade, een lekkere poke bowl of iets anders dan een boterham met kaas.

8. BLIJF BEWEGEN

Je kunt op een moment dat je geen inspiratie meer hebt, of de productiviteit in je schoenen zakt even een lekker wandeling buiten maken om jezelf weer op te laden.

9. MAAK HET GEZELLIG

Omdat je nu ineens alleen thuis zit of misschien wel ja partner als collega tegenover je hebt zitten, mis je toch echt wel de aanspraak en gezelligheid van je collega’s. Maak het daarom thuis ook gezellig. Zet je favoriete plantje of bloemen op tafel. Steek eens een lekkere geurkaas aan of zet een aroma diffuser op tafel. En spreek bijvoorbeeld af om dagelijks met je collega’s via teams of facetime te bellen.

10. STOP OP TIJD

Zit je lekker in je workflow? Of begin je normaal gesproken vroeg en je collega’s wat later. Dan heb je al snel als valkuil dat je maar door blijft werken. Ben je moe? Stop dan op tijd en begin de volgende dag gewoon weer vroeg.
Met deze tips kun je goed thuiswerken tijdens het corona virus en wordt het ineens een stuk minder erg. Thuis werken bied namelijk ook heel veel voordelen zoals geen lange reistijd, saaie lange meetings waar je fysiek in moet zitten, collega’s die aan je bureau staan en met een beetje geluk heb je meer quality time met je gezind. Zo kun je lekker samen lunchen. En ben je alleen? Gebruik je pauze dan lekker voor wat extra me-time door bijvoorbeeld te kijken naar je een netflix serie of film.